Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 20 september 2012

IAEA oordeelt positief over kerncentrale Borssele

Positief oordeel IAEAMinister Maxime Verhagen (Economische Zaken) is blij met een positief oordeel van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) over de beveiliging van de kerncentrale in Borssele en andere nucleaire installaties in ons land. Volgens het IAEA voldoen de installaties aan alle eisen.
Nederland is het eerste West-Europese land waar de complete reeks van inspectiebezoeken is afgerond. Het atoomagentschap bezocht de kerncentrale in Borssele, NRG Petten en de onderzoeksreactor in Delft in de periode van 2005 tot dit jaar vier keer.

Verhagen informeerde woensdagavond de Tweede Kamer over het resultaat. "Nederland voldoet aan de bestaande eisen en werkt aan verdere invoering van de nieuwste eisen als het gaat om beveiliging", aldus de minister. "Veiligheid bij kerncentrales moet vooropstaan."

Het atoomagentschap beveelt wel aan om de nieuwste internationale beveiligingsvoorschriften ook in de Nederlandse wet- en regelgeving op te nemen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.