Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 31 augustus 2012

Reünie dorpsschool Baarland

Voormailge obs de BerenburchtOud-Leerlingen van openbare basischool De Berenburcht in Baarland houden een reünie op 10 november aanstaande.
De school is nu ruim een jaar dicht: de directeur deed de deur in juli 2011 voor het laatst en definitief op slot. De leerlingen verkasten naar een andere school, in een andere plaats. Oud-leerlingen en oud-docenten, maar ook andere belangstellenden zijn welkom.

Omdat veel dorpsgenoten mooie herinneringen aan hun school hebben en omdat veel oud-leerlingen niet meer in her dorp wonen, is besloten de reünie te houden. De reüniecommissie is te bereiken via e-mail: gerdy.haes@telenet.be.

De school in Baarland is niet de enige die is gesloten. In Borsele ging Ellewoutsdijk Baarland voor, maar ook in een groot aantal andere Zeeuwse dorpen staat de dorpsschool onder druk.

Momenteel wordt bijvoorbeeld druk gediscussieerd over de toekomst van de Kattenschulp in Kattendijke en de Julianaschool in Kats.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.