Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 11 augustus 2012

Netwerk gemeente Borsele verlost van virus

Borsele verlost van computervirusDe gemeente Borsele lijkt verlost te zijn van het zeer agressieve computervirus Dorifel. Alle computers zijn vrijdag 'schoon' verklaard.

Internet en e-mail verkeer is weer mogelijk voor het Borsels netwerk. Alhoewel het virus niet meer is gedetecteerd, wordt al het internetverkeer extra gecontroleerd.

"We nemen het zekere voor het onzekere", aldus een woordvoerder van de gemeente. "We houden ons netwerk ook dit weekeinde nog nauwgezet in de gaten. Als iets verdachts wordt aangetroffen, wordt alles direct weer dichtgetimmerd."

Directeur Ad Franse van het gelijknamige automatiseringsbedrijf in Heinkenszand zei donderdag zijn hart vast te houden over de gevolgen. Zo lang er geen tegengif is gevonden, kan het virus nog tijden lang woekeren in computersystemen, zei hij.

Volgens de woordvoerder van Borsele hebben de leveranciers van de anti-virus programma's de gemeente verzekerd dat de achterdeur is dichtgetimmerd. Verdachte mails worden direct vernietigd.

"Wij weten ook dat er verschil van mening is tussen de specialisten en de leveranciers van de anti-virus programma's. Daar bemoeien wij ons logischerwijs niet mee."

De gemeentelijke dienstverlening was in de loop van donderdag weer hersteld. Zo ging de avondopenstelling van Burgerzaken in Ovezande gewoon door.

Zie ook PZC-artikelen: Burgers kunnen weer terecht in Borsele, Trojaans Paard legt computers plat van gemeente Borsele en Computervirus bij zeker 30 instellingen

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.