Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 27 juli 2012

Starterswoningen 's-Heer Abtskerke stap dichterbij

Wethouder SchenkZodra de koopcontracten zijn getekend, start de bouw van vijf tot zes starterswoningen in 's-Heer Abtskerke waarschijnlijk medio volgend jaar.
Dat verwacht de Borselse wethouder Ad Schenk.

Dit rijtje woningen komt op een lap gemeentegrond in de uitbreidingswijk Colenshoek. Aan de bouw van het rijtje starterswoningen ging een lange voorgeschiedenis vooraf. De gemeente beschikte weliswaar al over de bouwgrond maar mocht niet bouwen vanwege de daarnaast gelegen voormalige boomgaard waar een spuitzone op zat. Deze zone houdt in dat in de omgeving niet gebouwd mag worden.

Deze boomgaard was jaren geleden gekocht door projectontwikkelaar Klaas de Ruiter met de bedoeling daar villa's te bouwen. De woningmarkt stortte echter in waardoor De Ruiter met de grond in zijn maag zat. Met hem viel te praten over verkoop van de grond aan de gemeente. Dat staat inmiddels te gebeuren. De gemeenteraad krijgt binnenkort het voorstel van het college de voormalige boomgaard te kopen voor 385.000 euro. Dan gaat de spuitzone eraf en kan er eindelijk worden gebouwd.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.