Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 20 juni 2012

Nieuw streekfonds in Borsele

Nieuw streekfonds voor BorseleOm nieuwe initiatieven in de gemeente Borsele een flinke duw in de rug te geven, is de Stichting Streekfonds Land van Borsele opgericht.
Deze volgende stap in het project Land van Borsele is dinsdag bekend gemaakt tijdens de Land van Borsele Borrel bij de Buffer in Hoedekenskerke.

"Het streekfonds wordt een financiële bron waaruit initiatieven worden gestimuleerd", zegt Sandra Dekker, coördinator van Land van Borsele.

Een van de concrete acties kan volgens Dekker de opening van een streekrekening zijn. "Bedrijven kunnen spaartegoeden voor een bepaalde periode op deze rekening van de Rabobank zetten. De bank geeft als tegenprestatie vijf procent rente bovenop de reguliere rente. De opbrengst van deze extra rente gaat dan in het streekfonds. maar wellicht zijn bedrijven ook bereid de reguliere rente van de spaartegoeden in het streekfonds te stoppen. Dit idee werken we momenteel verder uit."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.