Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 8 juni 2012

Ambtenaren terug naar school

De Zandplaat te OvezandeVeertig gemeenteambtenaren gaan tijdelijk werken vanuit de voormalige katholieke basisschool de Zandplaat in Ovezande. Door de renovatie van het gemeentehuis in Heinkenszand verhuizen de afdelingen Burgerzaken, Buitendienst, Onderwijs, Welzijn en Woonomgeving naar Ovezande. Naar verwachting zullen ze een jaar werkzaam zijn in Ovezande.
Met uitzondering van de afdeling Sociale Zaken, dient u voor gemeentelijke diensten, zoals het bestellen en afhalen van paspoorten, rijbewijzen en uittreksels vanaf 18 juni naar Ovezande te gaan.

De onderwijzers en leerlingen van de Zandplaat verhuisden vorige maand reeds naar de nieuwe brede school in het dorp. De sloop van het verouderde gebouw is uitgesteld vanwege de tijdelijke huisvesting van de gemeenteambtenaren.
In verband met de verhuizing is de afdeling Burgerzaken op 14 en 15 juni gesloten. In Heinkenszand kan op die dagen wel aangifte worden gedaan van geboorte en overlijden.

De renovatie van de huidige gemeentehuis in Heinkenszand is hard nodig. De uitstraling is gedateerd en het gebouw voldoet niet aan de ARBO-eisen. In de zomer is het snikheet en in de winter te koud. Voor de renovatie is een krediet beschikbaar van 2,8 miljoen euro. Straks voldoet het gebouw weer aan alle eisen, de dak- en buitengevel worden volledig gerenoveerd en ook het interieur wordt aangepakt. Zo krijgt de centrale hal een ronde koepel.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.