Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 10 mei 2012

Gerestaureerde molen 's-Gravenpolder vrijdag in gebruik

De gerestaureerde KorenhalmStellingmolen de Korenhalm in 's-Gravenpolder wordt vrijdag na een grondige restauratie feestelijk in gebruik genomen.

Op 1 september 2011 werd begonnen met de restauratie, en dankzij de inzet en het vakmanschap van de betrokken aannemers: Traas Building Care, Aannemers- en klussenbedrijf de Koster en molenmakersbedrijf J.K. Poland ging dit heel voorspoedig. Eind 2011 was de restauratie grotendeels afgerond en inmiddels zijn alle werkzaamheden, ook die van het onderhoudsplan, naar volle tevredenheid afgerond. Zowel binnenin als buitenom de molen werd er heel veel werk verzet.

De molen wordt vrijdag heropend door L. Endedijk, directeur van de Vereniging de Hollandsche Molen, en G. Ottevanger, vice-voorzitter van de Vereniging de Zeeuwse Molen. Zaterdag, tijdens de Nationale Molendag, is de molen geopend voor publiek van 10.00 tot 16.00 uur, en is iedereen welkom om het resultaat van de restauratie te komen bekijken.

Zie ook eerder nieuwsartikel: Restauratie molen De Korenhalm in 's Gravenpolder is begonnen

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.