Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 16 april 2012

Steady New Sounds 'meest belovende popact'

Winnaarv Spectra 2012: Steady New SoundsDe jonge Walcherse rockband Steady New Sounds heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de titel 'meest belovende popact' gewonnen tijdens de finale van Spectra (voorheen 2ndInfluenz) in Poppodium Klomp in Ovezande.
Ook wonnen ze de prijs in de categorie poprock. De prestaties van de band waren genoeg voor een plek op de Klomppop, dat dit jaar op 17 mei wordt gehouden.

Steady New Sounds gaf volgens de jury blijk van een inventieve en muzikale benadering van hun muziek. Met lijntjes naar de wortels van de rock weet de band fris en strak een eigen geluid neer te zetten. Een formule en een hecht team waaruit iets mooi kan groeien, 'want de basdis is er', aldus de jury.

Die was unaniem in de beslissing, hoewel ook dunstep DJ Neek en singer-songwriters Tim Gorter en Geert van Oorschot dicht tegen de titel 'overall' winnaar aanleunden, meldt de organisatie. Van Oorschot won uiteindelijk in de categorie singer-songwriters, DJ Neek in de categorie dubstep, Mastah-D & Lobo in de categorie hiphop en Zebrapad in de categorie metal.

Zes winnaars, dus. Dat heeft te maken met de nieuwe formule waarmee Spectra nu werkt. Geen finale meer met maar één winnaar, maar meerdere, want de popmuziek in Zeeland is erg breed. Niet alleen pop en rock, maar ook metal, dubstep, singer-songwriters en hiphop. "De finale kreeg zo meer het karakter van een festival, waarin uiteindelijk de Zeeuwse popmuziek als geheel de winnaar is", aldus de organisatie.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.