Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 14 april 2012

Behoud de Zak wil geen particulier dijkbeheer meer

stichting Behoud de Zak van Zuid-BevelandDe grootschalige en ruw uitgevoerde kap van grote aantallen bomen tussen Nisse en Kwadendamme maakt duidelijk dat het beheer van de dijken in de Zak van Zuid-Beveland niet hoort bij particuliere eigenaren op afstand. Een deskundige beheerder uit de regio kan beter omgaan met de waarde van de dijken in het landschap.
Die beheerder moet de eenheid De Schelde van Natuurmonumenten worden. Dat stelt de stichting Behoud de Zak van Zuid-Beveland in een brief aan de particuliere organisatie vooor agrarisch natuurbeheer SBNL in Leersum.

SBNL gaat volgens Behoud de Zak achteloos om met de dijken, blijkt uit het schrijven. Dat steekt de stichting des te meer daar SBNL nog kapvergunningen heeft voor 640 bomen in de gemeente Borsele. Beheerder Hanneke Mesters van de Schelde-eenheid van Natuurmonumenten zegt dat haar organisatie zeer bereid is om het beheer over te nemen. Bij het kantoor van SBNL was vrijdag niemand te bereiken voor commentaar.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.