Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 4 april 2012

Verdubbeling Sloeweg moet in 2014 klaar zijn

Sloeweg dubbelbaans in 2014De Sloeweg tussen de A58 en de tunnelweg op Zuid-Beveland moet in 2014 verbreed zijn.

Gedeputeerde Kees van Beveren (CDA, wegen) heeft dit bekendgemaakt.

De verdubbeling van de Sloeweg tot een twee keer tweebaansweg stond eerder voor 2013 gepland. De grondverwerving verliep echter moeizaam. Inmiddels is die vlotgetrokken. De Sloeweg is hard toe aan verbreding. Op werkdagen stroopt het verkeer 's ochtends op vanaf de A58 richting tunnelweg en 's middags vanaf de tunnelweg. De verkeerslichten bij 's-Heerenhoek zijn de oorzaak.

In het kader van de Westerscheldeverdieping is Zeeland in 2005 20 miljoen euro toegezegd voor verdubbeling van zowel de Sloeweg als de Tractaatweg (Terneuzen-Zelzate). Vlaanderen zou dat moeten betalen. Dan moet wel het hele verdrag, inclusief de ontpoldering van de Hedwigepolder, uitgevoerd zijn. De discussie over de Hedwigepolder blijft echter maar slepen. Van Beveren verwacht toch niet dat Zeeland naar de 20 miljoen euro kan fluiten. "Het is een probleem voor de minister hoe ze aan het geld komt."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.