Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 29 maart 2012

Borsele wil meedoen aan stimuleringsfonds

Lenen voor woningverbetering tegen lage renteDe gemeente Borsele wil meedoen aan het provinciale stimuleringsfonds Duurzame Particuliere Woningverbetering.
Woningeigenaren kunnen goedkoop (rentepercentage één procent) geld lenen om hun woning duurzaam op te knappen. De regeling geldt alleen voor woningen met een maximale woz-waarde tot 170.000 euro. De lening kan variëren van vijfduizend tot dertigduizend euro.

Woningeigenaren kunnen de stimuleringsregeling gebruiken om gebreken aan het casco van hun huis te laten repareren, om het water- en energieverbruik van de woning terug te brengen, om het huis beter te isoleren of om de woning levensloopbestendig te maken. Maximaal dertig procent van het geleende bedrag kan worden besteed aan het vernieuwen van badkamer of keuken. Er moet zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van duurzaam geproduceerde bouwmaterialen.

De lening kan worden aangevraagd bij de Zeeuwse gemeenten. Van de drie miljoen euro uit het fonds is nog 2,4 miljoen euro beschikbaar.

Het dagelijks gemeentebestuur van Borsele stelt de gemeenteraad voor zich aan te sluiten bij dit stimuleringsfonds. Inwoners kunnen dan via de gemeente een lening voor duurzame woningrenovatie aanvragen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.