Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 14 maart 2012

Rietzanger nieuwe naam wooncomplex Heinkenszand

Mevrouw Van Geijstelen neemt bloemen en een kadobon in ontvangst van Peter Bevers, directeur R&B WonenMevrouw Van Geijstelen is de winnaar van de naamprijsvraag voor het nieuwbouwcomplex in Heinkenszand. Ze bedacht voor dit nieuwe gebouw de naam: Rietzanger. Deze naam wordt geplaatst op de gevel van het gebouw. De naam werd gekozen uit meer dan 50 inzendingen.

In de volksmond heet het nog steeds 'de oude Emté-locatie', de plek van de voormalige supermarkt op de hoek Dorpsstraat/Eendvogelstraat in Heinkenszand en bij de ouderen misschien nog Cappon.

Mevrouw Van Geijstelen: “Rietzanger leek mij een toepasselijke naam voor het nieuwe senioren complex in Heinkenszand. Omdat de rietzanger een onopvallend vogeltje is, die in het voorjaar uit het riet omhoog komt. En het vogeltje kan mooi zingen.Het terrein waar gebouwd gaat worden, ligt er momenteel stil en verlaten bij, en alles komt daar straks tot leven, net zoals het rietzangertje uit het riet komt. Tevens komt het nieuwe complex te staan in een bestaande vogelbuurt”.

Foto R&B Wonen: Mevrouw Van Geijstelen neemt bloemen en een kadobon in ontvangst van Peter Bevers, directeur-bestuurder R&B Wonen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.