Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 28 februari 2012

Ad Schenk nieuwe wethouder Borsele

Ad Schenk opvolger Marga VermueHet bestuur van het CDA draagt Ad Schenk voor als opvolger van wethouder Marga Vermue.

Het is de bedoeling van het CDA bestuur dat Ad Schenk de complete portefeuille van Marga Vermue overneemt. De 59-jarige Schenk is momenteel fractievoorzitter van de CDA fractie in de raad. In het dagelijks leven geeft hij wiskunde op het Ostrea Lyceum. en heeft bestuurlijke ervaring in tal van functies. Hij heeft aangegeven het wethouderschap in de eerste maanden te combineren met zijn werk op de school. "Ik geef les aan eindexamenleerlingen en kan ze nu niet zo maar in de steek laten. Het zal betekenen dat ik eventjes twee banen heb: een redelijk lichte op school en een zware hier." Na het eindexamen stort Schenk zich fulltime op zijn nieuwe functie. Hij neemt Vermues portefeuille met onder meer financiën en ruimtelijke ordening in zijn geheel over.

Marga van de Plasse zal Ad Schenk opvolgen als fractievoorzitter van het CDA. Peter van den Dries wordt voorgedragen om de lege plek die Ad Schenk in de raad achterlaat, in te nemen. Peter van den Dries was eerder fractievoorzitter van het CDA.

Op 5 april aanstaande zal de raad een besluit nemen over de voorgestelde opvolging. In het college zal over de portefeuilleverdeling van de leden worden besloten.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.