Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 17 februari 2012

Wethouder Vermue wordt burgemeester in Brabants Cranendonck

Wethouder Marga VermueWethouder Marga Vermue (CDA, Ruimtelijke Ordening) van de gemeente Borsele wordt op 3 april geinstalleerd als burgmeester van Cranendonck.

Vermue, woonachtig in Oudelande, is unaniem voorgedragen als nieuwe burgemeester van de Brabantse gemeente. „Na bijna drie termijnen als wethouder te hebben volgemaakt, ga je toch eens nadenken over een volgende stap. Nu de kinderen ouder zijn, wordt de reikwijdte daarvoor ook iets groter”, zegt ze in een reactie.

Cranendonck is een gemeente in Zuid-Oost Brabant, niet ver van Eindhoven. Het omvat onder meer de dorpen Budel, Gastel, Soerendonk en Maarheeze. Volgens Vermue zijn Cranendonck en Borsele qua inwonersaantal gelijk aan elkaar. „Het ligt tegen Limburg en België en ze hebben er ook carnaval!"

Vermue zegt zo spoedig mogelijk in haar nieuwe gemeente te willen gaan wonen. De oudste zoon van 18 blijft op de boerderij in Oudelande wonen en werken. Haar man zal hem af en toe bijstaan en heen en weer pendelen. Een ander kind (ook 18) gaat studeren en de jongste van 16 verhuist mee naar Cranendonck.

Zie ook zrtikel op de website van Cranendonck over de nieuwe burgemeester: Gemeenteraad besluit over nieuwe burgemeester gemeente Cranendonck

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.