Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 14 februari 2012

Verwarming voetbalveld met aardwarmte in Nieuwdorp succesvol

Verwarmd voetbalveld in NieuwdorpDe proefstrook is ondanks de strenge vorst niet bevroren en kan dus in principe bespeeld worden.

"Dit krijgt zeker een vervolg", zegt bestuurslid Marcel Otte en tevens directeur van Geo-Energie, dat het systeem bedacht.

Samen met de sportveldspecialisten van Traas en Ovaa uit Heinkenszand en boorbedrijf Geodrill in het Belgische Nijlen is het systeem aangelegd.
Het is een duurzaam alternatief voor traditionele veldverwarmingssystemen, die hoge stookkosten en co2-uitstoot met zich meebrengen. In de zomermaanden wordt het aardwarmtesysteem gebruikt als een grote zonnecollector. Alle energie wordt opgeslagen in de aarde, om het in de winter te kunnen gebruiken. "

Je kunt het veld met de aardwarmte op een goede basistemperatuur houden en kunt heel snel de ontdooicyclus in", zegt Otte. Hij hoopt op interesse vanuit het betaalde voetbal.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.