Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 9 januari 2012

Jongeren beginnen actie voor skatepark Heinkenszand

Jongerenn in actie voor skateparkDrie leerlingen uit groep 8 zijn begonnen met een actie voor een skatepark in Heinkenszand.
Op twitter, hyves en facebook vragen ze aandacht voor hun zaak. Volgende week gaan ze handtekeningen verzamelen om hun wens kracht bij te zetten. De skaters denken dat er plek is voor het skatepark in de speeltuin bij de Ganzestraat. Het liefst willen ze een box, ramp, quarter en een halfpipe. "Een halfpipe hebben we al, die is ergens anders in het dorp. Maar die zit vol deuken, dus daar hebben we weinig aan", zegt woordvoerder Rienk Kommers. De Heinkenszandse jongeren moeten nu helemaal naar Middelburg om te kunnen skaten.

In reactie nodigt wethouder Conny Miermans van de gemeente Borsele de drie leerlingen uit groep 8 uit voor een gesprek over een skatepark in Heinkenszand.
De skaters vinden de speeltuin bij de Ganzestraat een geschikte plek. In deze speeltuin is echter geen plaats voor een skatebaan, laat Theo Smit van speeltuinvereniging 't Zandkasteel weten. In een nieuw plan voor deze speeltuin is een panna veld gepland. "Deze speeltuin staat vol en de huizen staan te dicht bij de speeltuin voor een skatebaan", zegt Smit.

Een skatebaan mag alleen maar staan op een plek waar in een omtrek van vijftig meter geen huizen staan, stelt wethouder Miermans. "We zijn echter bereid samen met de jongeren mee te denken over een geschikte plaats voor een skatepark. Er is wel een beperking. De gemeente heeft geen geld voor een dergelijke voorziening."

De jeugd hoeft echter niet te wanhopen, zei de wethouder er gisteren gelijk bij. Ze wijst op Oudelande waar op initiatief van de dorpsraad een ijsbaan wordt aangelegd aan de rand van het dorp met daarbij skatevoorzieningen. Dorpsbewoners leggen deze voorziening aan. "Wij stellen onder meer tegels beschikbaar die we nog over hebben en enkele onderdelen voor de skatebaan. Een dergelijke constructie is ook voor Heinkenszand denkbaar. Maar dan moet er ook draagvlak zijn van ouders en omwonenden."

 

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.