Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 7 december 2011

Fietsen over oude Sloespoor tot 's-Heerenhoek

Sloelijn wordt recreatiepad.Het spoortracé van het oude Sloespoor tussen Eindewege en de Nassauweg bij 's-Heerenhoek wordt een wandel-, fiets- en ruiterpad.
Het fietspad is ook geschikt voor mountainbikers.

De provincie Zeeland, de gemeente Borsele en Natuurmonumenten hebben na vijf jaar onderhandelen overeenstemming bereikt over de aankoop van de gronden.

De provincie koopt de grond van Prorail en verkoopt een deel door aan de gemeente Borsele en Natuurmonumenten. De provincie gebruikt een deel van de aankoop voor de verdubbeling van de Sloeweg.

Volgens de Borselse wethouder Marga Vermue betekende de komende verbreding van de Kaaiweg bij het dorp Borssele de doorbraak in de onderhandelingen. Natuurmonumenten levert een deel van haar grond in voor de verbreding van de Kaaiweg. Natuurmonumenten krijgt een bedrag van honderdduizend euro van het waterschap dat wordt gebruikt voor de inrichting van het wandel-, fiets- en ruiterpad met een totale lengte van 6,7 kilometer.

"De notariële aktes zijn gereed en worden begin volgend jaar getekend. We hopen dat het pad in de zomer van volgend jaar klaar is."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.