Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 2 december 2011

66 procent van de Zeeuwen heeft geen bezwaar tegen Borssele 2

Meerderheid Zeeuwen heeft geen bezwaar tegen 2e centraleDe kernramp in de Fukushima kerncentrale in Japan lijkt relatief weinig invloed te hebben gehad op de mening van de Zeeuwen over een tweede kerncentrale in Borssele.

In december 2010 had 72 procent geen bezwaar tegen een tweede kerncentrale in Borssele, want er staat er toch al één. En nu, een jaar later, heeft 66 procent van de Zeeuwen er geen bezwaar tegen.

Ruim een derde (36 procent) van de Zeeuwen is voorstander van kernenergie en bijna een kwart (23 procent) is tegenstander.

Dat zijn twee van de opvallende conclusies die getrokken worden in het Opinieonderzoek Tweede Kerncentrale Borssele, dat Tangram Advies & Onderzoek uitvoerde in opdracht van de Provinciale Zeeuwse Courant.

Het onderzoek leverde een aantal interessante en nieuwswaardige feiten op. Hoe de Zeeuwen over deze problematiek denken is in veel gevallen afhankelijk van de politieke voorkeur, geslacht en leeftijd. Zo hebben Zeeuwen met een voorkeur voor een links georiënteerde politieke partij relatief vaker bezwaar tegen een tweede kerncentrale, terwijl Zeeuwen met een voorkeur voor een rechts georiënteerde politieke partij relatief vaak geen bezwaar hebben tegen een tweede kerncentrale in Borssele.

Driekwart (74 procent) van de mannen heeft geen bezwaar tegen een tweede kerncentrale; en dit geldt voor 58 procent van de vrouwen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.