Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 25 november 2011

Vlissingen is tegen tweede kerncentrale

Vlissingen tegen 2e kerncentraleDe gemeente Vlissingen keert zich voorlopig tegen de bouw van een tweede kerncentrale door Delta.

"Er zijn nog veel te veel dingen onduidelijk, de financiële risico's zijn nog te groot en er is ondanks beloftes daarover nog geen tweede partij gevonden voor het project", somt wethouder Jacques Damen de bezwaren op. De aandeelhouders - provincie en gemeenten - moeten op 22 december stemmen over het besluit om 60 miljoen euro uit te trekken voor de voorbereiding van de bouw van de tweede kerncentrale. Zolang de vele vragen van Vlissingen (met een aandeel van 5,5 procent) niet voldoende zijn beantwoord, zal Damen in de aandeelhoudersvergadering tegen stemmen. "En dus niet omdat wij tegen kernenergie zijn, maar uit financiële overwegingen. En wij weigeren onze nek in een financiële strop te steken. Bovendien weten we niet wat de gevolgen zullen zijn voor onze winstuitkering."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.