Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 31 oktober 2011

Dorpsraad Nieuwdorp wil participeren in windmolen

Dorpsraad Nieuwdorp wil meeverdienen aan windmolenDe dorpsraad van Nieuwdorp overweegt serieus om te participeren in een nieuwe windmolen die vlak bij het dorp wordt gebouwd.

"We houden hem toch niet tegen", zegt secretaris Hans van Dam. "Door mee te doen, kunnen we nog wat geld verdienen, zodat een paar projecten voor de leefbaarheid eindelijk kunnen worden uitgevoerd." Van Dam benadrukt dat er nog geen definitieve keuze is gemaakt. "Als het halve dorp tegen het plan is, moeten wij op onze schreden terugkeren", zegt hij. "Toch heb ik de indruk dat er wel begrip is. 'Waar beginnen jullie nou aan?', vroeg iemand laatst aan me, maar toen ik het had uitgelegd, snapte deze persoon het wel." Volgens Van Dam is het zeker geen gemakkelijke keuze. "Ook ik heb er dubbele gevoelens bij. 'Laten we ons op deze manier niet omkopen?', vraag je jezelf af. Aan de andere kant: tegenhouden doe je die windmolens toch niet. En als je dan niet meedoet, sta je met lege handen."

Participatie zal de dorpsraad vermoedelijk enkele duizenden euro's per jaar opleveren.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.