Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 26 oktober 2011

JOP container wordt verwijderd

JOP container vernieldDe jop (jongerenontmoetingsplek) in Heinkenszand is afgelopen weekeinde vernield.

De gemeente Borsele zal daarom aangifte doen en de containers op de Zuidzaksedijk laten verwijderen. Dat zegt wethouder Conny Miermans (PvdA, jeugdbeleid). De deur het jop was kennelijk niet op slot gedraaid, waarna onbekenden het interieur kort en klein hebben geslagen. Wie de daders zijn, is niet bekend.

Vorige week nog besloot het college van burgemeester en wethouders van Borsele dat het jop moest sluiten. "Ondanks herhaaldelijke gesprekken met de jongeren, waarin we hen hebben gewezen op hun verantwoordelijkheden, komen ze hun afspraken niet na. Zo mogen ze geen drugs of alcohol gebruiken en moeten ze het afval opruimen", verklaart Miermans.Zo werden tegen de afspraken in drugs en alcohol gebruikt, waarmee de jongeren de regels hebben overtreden.

In de jop, buiten het dorp aan de Zuidzaksedijk, hebben afgelopen weekend nog vandalen huisgehouden. Ruiten werden ingeslagen en alles wat erin stond werd naar buiten gegooid.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.