Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 19 oktober 2011

Startsein verkoop huizen Heinkenszand

16 CO2-neutrale woningen in HeinkenszandWooncorporatie R&B Wonen geeft morgen het startsein voor de verkoop van zestien CO2-neutrale woningen in Heinkenszand.
Dat gebeurt tijdens een informatieavond in De Stenge. R&B gaf op 12 september van dit jaar het startsein voor de bouw van de nieuwe energiezuinige woningen in de wijk 'Over de Dijk' in Heinkenszand. Het project bestaat uit stijlvolle, energiezuinige starters- en eengezinswoningen.

Het nieuwbouwproject aan de Kruizemuntstraat bestaat uit acht starterswoningen en acht eengezinswoningen. Het zijn allemaal koophuizen. Een deel van de huizen kan echter ook worden gehuurd van R&B Wonen. De keuze ligt bij de koper of huurder.

De huurprijzen vallen onder de huurtoeslaggrens. De energiezuinige toepassingen zijn kenmerkend voor dit project. De buitenmuren en daken zijn extra geïsoleerd. Er worden standaard zonnepanelen en een zonnecollector op het dak aangebracht. Tevens krijgen de woningen een warmte terug-win installatie. De presentatie van het project is morgenavond van 19.30 tot 21.30 uur.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.