Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 30 september 2011

Begin sloop oude Emté supermarkt Heinkenszand

R & B wonenDirecteur Peter Bevers van R&B Wonen gaf gisteren het startsein voor de sloop van de voormalige Emté supermarkt aan de Dorpsstraat in Heinkenszand. "Het is op zich bijzonder dat we een sloop vieren, maar daar is in dit geval alle reden toe.
Er komt een prachtig stukje dorpsvernieuwing voor terug. Na jaren van stilstand gaan we hier eindelijk iets doen."

Wethouder Marga Vermue maakte niet eerder mee dat ze voor een 'sloopviering' was uitgenodigd. "Een wethouder wordt normaliter uitgenodigd voor een eerste paal of een hoogste punt maar niet voor een sloop." De voormalige supermarkt stond al een behoorlijke tijd leeg.

Er is nog geprobeerd een andere supermarkt op deze locatie te krijgen maar dat is niet gelukt. Na de sloop van de oude supermarkt wordt op deze locatie een nieuwbouwcomplex gebouwd.

Er komen twintig huurappartementen, negen koopappartementen, vier groepswoningen voor de zorginstelling SVRZ en een winkel voor Visser Optiek.

De sloop duurt ongeveer een maand. Ook moeten nog wat plukjes grond worden schoongemaakt. In de oude supermarkt is geen asbest aangetroffen. De bouw begint in het laatste kwartaal van 2012.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.