Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 28 september 2011

Van Beveren in gesprek over fietstunnel Sloeweg

De huidige fietsbrug over de SloewegBelangstellenden hebben donderdagavond de gelegenheid in discussie te gaan met gedeputeerde Kees van Beveren over een veilige oversteek voor fietsers wanneer de Sloeweg is verdubbeld. Het gesprek vindt plaats om 19.00 uur bij het stoplicht Sloeweg/ Stoofweg. Van Beveren is uitgenodigd door raadslid Ton Oosthoek van de CDA-fractie in Borsele.

De toekomstige oversteekplaats voor fietsers is een veelbesproken onderwerp. De gemeenteraad van Borsele droeg het college enkele maanden geleden op bij Gedeputeerde Staten nogmaals te pleiten voor een fietserstunnel. De pogingen van wethouder Marga Vermue haalden niets uit.

Gedeputeerde Staten vinden een fietstunnel niet nodig. Raadslid Oosthoek heeft de gedeputeerde daarom uitgenodigd om zelf polshoogte te komen nemen. De materie leeft nog best heftig bij diverse partijen als de dorpsraden van 's-Heerenhoek en Nieuwdorp. De dorpsraad van Nieuwdorp is zelfs naar de Raad van State gestapt.

Het CDA in Borsele vindt het daarom wenselijk dat de gedeputeerde zijn gezicht laat zien op de plek waar de fietstunnel moet komen. Van Beveren krijgt de gelegenheid uitleg te geven over de gevolgen van de verbreding voor de fietsers. Met name het veiligheidsaspect wordt bekeken.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.