Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 7 september 2011

Hoge beschikbaarheid Westerscheldetunnel ondanks stremmingen

Westerscheldetunnel kent hoge beschikbaarheidDe Westerscheldetunnel is de eerste helft van dit jaar 98,5 procent van de tijd beschikbaar geweest. Dat is 0,2 procent beter dan in 2010.

Volgens Gedeputeerde Staten was het aantal incidenten in juli vrijwel gelijk aan dat in dezelfde maand een jaar eerder. Alleen sprongen afsluitingen als gevolg van gemorste bitumen (zaterdag 9 juli) en de moeizame berging van een vrachtwagen met trailer (donderdag 14 juli) eruit.

De NV Westerscheldetunnel werkt aan verbetering van de informatievoorziening in het geval van een stremming. Op verscheidene punten langs het verdubbelde tracé staan al nieuwe informatieborden, die vóór 1 oktober worden aangesloten. Aan de zuidkant worden ze meegenomen in de verdubbelingswerkzaamheden die voor de zomer van 2012 klaar moeten zijn. De website van het tunnelbedrijf wordt opgewaardeerd en sms, twitter en mogelijk andere sociale media worden erin geïntegreerd.

De zesde september was de westbuis van de Westerscheldetunnel twee keer gestremd.

's Morgens ruim een half uur door een brandje in een vrachtwagen net buiten de Westerscheldetunnel bij Terneuzen. Nadat de brandweer het brandje had geblust, mocht het verkeer even na half negen weer doorrijden, aanvankelijk met vijftig kilometer per uur over één rijbaan.

Eveneens aan de Zeeuws-Vlaamse kant van de westbuis kreeg een vrachtwagen aan het eind van de middag pech. Vanaf 19.30 uur gisteravond was de westbuis weer volledig geopend voor verkeer.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.