Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 15 augustus 2011

Goes wint Borsele Sloepoort Cup 2011

Winnaar Goes lost verwachtingen in

Als hoogstspelende ploeg was zondag-eersteklasser Goes het zaterdag aan zijn stand verplicht om de 25e Borsele Sloepoort Cup op zijn naam te schrijven.
Die missie volbracht het elftal van trainer Gérard de Nooijer in Nieuwdorp zonder veel problemen. Via een 3-0-zege op Patrijzen, waarmee Goes revanche nam op de 2-0-nederlaag enkele dagen eerder in de poule, 0-0 tegen zowel Oostkapelle als Zeelandia Middelburg en een 2-1-zege op RCS eindigde de toernooiwinnaar net als Oostkapelle op acht punten. Het betere doelsaldo van Goes gaf de doorslag.

Echt in zijn nopjes met de eindzege toonde De Nooijer zich niet. "Daarvoor heb ik te veel bezwaren tegen de formule van vandaag. In eerste instantie zouden we vier keer veertig minuten spelen. Later is dat teruggebracht naar vier keer 35 minuten. Ook dat vond ik te veel van het goede. We zitten midden in de opbouw naar het nieuwe seizoen, waarin je je spelers geleidelijk aan zwaarder kunt belasten. En dus niet zoals nu met bijna twee volledige wedstrijden op één dag."

De Nooijer had ook het belangrijke duel om de KNVB-beker binnenkort met Zwaluwen in het achterhoofd. Bij een zege op de Vlaardingse zaterdag-hoofdklasser is FC Twente de volgende tegenstander. "In aanloop daar naartoe mag er eigenlijk niks misgaan. In feite is het één van de belangrijkste wedstrijden van het jaar. Ook daarom ben je iets voorzichtiger."

Voor alle uitslagen zie website sv. Nieuwdorp.

 

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.