Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 13 juli 2011

Bezwaar tegen bouw van starterswoningen

Bezwaren tegen woningbouw EllewoutsdijkBewoners van de Zomerstraat en Commejanstraat hebben veel moeite met de bouw van drie starterswoningen aan de Commejanstraat in Ellewoutsdijk. Om hun ongenoegen over de plannen te laten blijken, zijn een kleine veertig handtekeningen in de buurt opgehaald.
De handtekeningen zijn overhandigd aan wethouder Marga Vermue.

De starterswoningen zijn een initiatief van een projectontwikkelaar die aan de Commejanstraat een woning op een groot perceel heeft staan. Hij wil de drie starterswoningen bouwen in de tuin. Omwonenden vrezen echter dat de starterswoningen niet worden verkocht. Er staan volgens hen veel woningen te koop in het dorp in een vergelijkbare prijsklasse.

Daarnaast vinden ze de woningen niet passen in het straatbeeld en vrezen ze overlast van de werkzaamheden.

Ook denken ze dat hun woningen in waarde zullen dalen. "We overleggen met de projectontwikkelaar over de bezwaren", zegt wethouder Vermue. "We willen weten of hij zijn plan in de prullenbak gooit of dat hij toch door wil gaan met de starterswoningen."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.