Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 29 juni 2011

Divers theaterprogramma Borsele

Culturele Raad BorseleBorsele Cultureel brengt komend theaterseizoen een afwisselend programma.
Er worden diverse bekende namen verwacht, onder wie Chris Hinze, Gé Reinders, Peter Faber, Ernst Jansz en Katinka Polderman. De voorstellingen vinden plaats in De Stenge in Heinkenszand.

Het seizoen wordt op 23 september geopend met een Ierse avond. Daar treden twee bekende Zeeuwse bands uit het genre op: The Old Firm en No Frontiers. Op 15 oktober is er opnieuw een Zeeuws programma, als de Zeeuws-Vlaamse troubadour Piet Brakman zijn nieuwe programma Overal goed, maar nergens beter speelt. Op 30 oktober volgt een uitvoering van Stichting Dansz.

Chris Hinze reist op 4 november naar Heinkenszand af voor de reprise van zijn succesvolle solotheatervoorstelling Van Tibet Tot Tanger. Twee weken later staat de psychologische thriller Het Land, de nieuwe reizende voorstelling van Theaterproductiehuis Zeelandia, op het programma (op 24 maart volgt een tweede reizende voorstelling: King, sweet King).

De Limburgse zanger Gé Reinders is op 9 december bij Borsele Cultureel met zijn nieuwe muziektheaterconcert, getiteld Helden.

De eerste voorstelling in het nieuwe jaar is op 21 januari. Peter Faber is dan present met Caveman, een hilarische comedy over leven, liefde en relaties.

Dromen van Johanna is de titel van het theaterconcert dat Ernst Jansz op 3 februari in De Stenge uitvoert. Het gaat om nummers van Bob Dylan die hij in het Nederlands heeft vertaald.

Onder de titel Over-vloed ontmoeten Zeeuwse en Vlaamse muzikanten en dichters elkaar op 25 februari. Cabaretière Katinka Polderman keert op 8 maart terug naar haar geboortestreek voor de reprise van haar programma Polderman tuigt af.

De enige kindervoorstelling is op 14 maart: Igor Krulsnor's Grote Goochelshow. Cabaretier Eric Koller besluit op 14 april het seizoen met een try-out van zijn nieuwe programma. Zie ook www.cultureleraadborsele.nl.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.