Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 23 juni 2011

Dorpsraad heeft panklaar plan voor bouw brede school in Driewegen

OBS 't Opstapje in DriewegenDe dorpsraad van Driewegen heeft een panklaar plan voor de bouw van een brede school aan de Smitsweg. "Wij zijn actiever dan de gemeente Borsele denkt", zegt Adrie van Beek van de dorpsraad.
Het plan is gisteravond gepresenteerd tijdens de jaarvergadering in het dorpshuis.

In Driewegen wordt al tien jaar gesproken over een brede school. Als het aan de dorpsraad ligt kan de bouw snel beginnen. "We hebben al afspraken met de Stichting Maatschappelijke Belangen uit Goes over de overname van de benodigde grond en de financiering, inclusief de exploitatie, is ook al zo goed als rond."

De brede school is onderdeel van het Masterplan Driewegen. In dit plan is ook de bouw van een nieuw dorpshuis opgenomen. Zowel de bouw van het nieuwe dorpshuis als de brede school gaan gelijk op. Zowel de huidige basisschool aan de Van Tilburghstraat als het dorpshuis voldoen niet meer aan de eisen. "De school loopt op haar laatste benen."

De dorpsraad heeft een stappenplan gemaakt. Eerst wordt de brede school gebouwd, inclusief zonnepanelen, en daarna het nieuwe dorpshuis. Beide gebouwen staan naast elkaar. In de oude school bouwt R&B Wonen starterswoningen. Een deel van de opbrengst van deze woningen dient als financiering van de brede school. Het oude dorpshuis wordt gesloopt. Op het vrijkomende perceel komen parkeerplaatsen.

De brede school biedt plaats voor onder meer de school, de peuterspeelzaal en de voor- tussen- en naschoolse opvang. "Als de plannen doorgaan heeft Driewegen weer een echt centrum. Als de gemeente wil meewerken, krijgen we het plan zeker rond."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.