Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 16 juni 2011

Baarland maakt zich op voor 2015

Baarland: op naar de toekomstMeer activiteiten voor de kinderen en meer aandacht voor elkaar.
Dat zijn eerste gedachten om het dorp Baarland klaar te stomen voor 2015.

Op initiatief van de dorpsraad was dinsdagavond een eerste brainstormsessie met vertegenwoordigers van de verenigingen. "We hebben gesproken over hoe we Baarland willen zien in 2015. Dat deden we met stickertjes. Iedereen kon op deze manier zijn of haar ideeën kwijt", aldus secretaris Jet Remijn van de dorpsraad.

De dorpsraad vond deze eerste bijeenkomst ook actueel. De basisschool sluit over een paar weken definitief de deuren omdat er te weinig leerlingen zijn om door te gaan. En de plaatselijke muziekvereniging heeft dringend nieuwe leden nodig om het honderd-jarig bestaan te halen. "Daarom hebben we besloten de koe nu bij de horens te vatten. Deze eerste bijeenkomst is een kleine stap maar je moet nu eenmaal een beginnetje maken."

Omdat Baarland straks geen school meer heeft, moeten er meer activiteiten komen voor de kinderen, vonden de vertegenwoordigers van de verenigingen dinsdagavond. "Ook was er aandacht voor de saamhorigheid", zei Jet Remijn. "De verenigingen moeten meer aandacht hebben voor elkaar standpunten."

Baarland heeft veel te bieden. Veel verenigingen, een grote camping, de ligging aan de Westerschelde met een strandje, een restaurant in een verbouwde kerk en het kasteel Slot Baarland. "Baarland heeft veel te bieden. We moeten dat alleen beter gaan uitdragen. Het is gewoon leuk om in Baarland te wonen. Dat moeten we veel meer gaan uitstralen."

Alle suggesties om Baarland beter op de kaart te zetten worden in de zomervakantie gebundeld. In september komt er een nieuwe bijeenkomst waarvoor alle dorpsgenoten worden uitgenodigd.

"De eerste bijeenkomst was bedoeld voor alle actieve dorpelingen. Wij vinden het echter belangrijk dat alle inwoners bij het proces worden betrokken. Ze krijgen allemaal de gelegenheid hun bijdrage te leveren aan het Baarland van 2015."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.