Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 4 juni 2011

Gesprek over Zeeuwse Schaapskudde achter gesloten deur

Inzage schapencontractVrijwilligers van de Zeeuwse Schaapskudde blijven in het ongewisse over de gang van zaken omtrent de overgang van de kudde van de gelijknamige stichting naar schapenboerderij De Schaapskooi. De fractievoorzitters zijn eind vorige maand in een besloten bijeenkomst op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen rondom de schaapskooi. Een woordvoerster van de vrijwilligers vroeg tijdens de meest recente openbare raadsvergadering om openheid van zaken. Ook vrijwel alle raadsleden wilden weten hoe de overdracht geregeld is en wat de gevolgen zijn voor de toekomst van de kudde en voor de reeds toegekende subsidies voor de schaapskooi en het bezoekerscentrum.
Burgemeester Jaap Gelok zegde toe dat de door de raad gestelde vragen schriftelijk door het stichtingsbestuur zouden worden beantwoord.

Dat is echter slechts voor een deel gebeurd. De stichting heeft, behalve het punt van de wisselende foto-expositie die wel enkele keren is vervangen, altijd voldaan aan de eisen die aan de subsidie ten grondslag lagen. De reeds toegekende subsidie is dus niet in gevaar.

De verdere toelichting op de schaapskooi is gegeven in een besloten bijeenkomst. Fractievoorzitter Ad Schenk van het CDA heeft daar wel begrip voor.

"Er is onder meer ingegaan op de overeenkomst tussen de stichting en de schapenboerderij. Die informatie bevat bedrijfsgevoelige informatie. Ik kan me goed voorstellen dat dergelijke informatie in een besloten bijeenkomst is gegeven. Voor ons zijn drie zaken van belang. Het begrazen van de dijken, behoud van de schaapskooi en het bezoekerscentrum als toeristisch product en het schaapscheerdersfeest. Deze drie zaken zijn voldoende gewaarborgd. Het schaapscheerdersfeest in de huidige vorm bestaat weliswaar niet meer, maar de eigenaren van de schapenboerderij hebben al aangegeven dit feest te willen voortzetten.'

Zie ook artikel: CDA Borsele wil inzage schapencontract

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.