Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 23 mei 2011

Run op nieuwbouw in Borsele

Oostgaarde in 's-GravenpolderOndanks de stagnerende woningmarkt zijn nieuwbouwwoningen in de gemeente Borsele in trek.

"Feiten liegen niet", zegt wethouder Jan Zandee. "Nieuwe huizen worden in onze gemeente nog steeds goed verkocht." Hij doelt op diverse nieuwbouwprojecten in verschillende dorpen die op meer dan gemiddelde belangstelling van kooplustigen mogen rekenen. Zoals in Oudelande waar vier starterswoningen binnen een mum van tijd waren verkocht. Ook de grote nieuwbouwwijk Oostgaarde in 's-Gravenpolder is populair. "De woningen aan de rand van deze nieuwe wijk zijn allemaal verkocht."

Het college van burgemeester en wethouders besloot onlangs tien kavels bouwgrond in Kwadendamme nu bouwrijp te maken. Het gaat om vrije sector woningen in het bouwplan Oude Vreeland II. "Als er geen belangstelling voor deze kavels was, zouden we dat natuurlijk nooit doen."

Zandee vindt het niet zo gek dat Borsele een aantrekkelijke woongemeente is. "Een plattelandsgemeente maar wel dicht bij Goes. Bij ons is het ook veilig en rustig wonen, met voldoende mogelijkheden voor kinderopvang en ook nog steeds voldoende scholen."

Ook economisch gezien gaat het de gemeente Borsele voor de wind, stelt Zandee. "Ik heb geen centimeter bedrijfsgrond meer onder mijn nagel zitten. Onze bedrijventerreinen zijn uitverkocht en zittende bedrijven breiden uit. Een toenemende werkgelegenheid zorgt automatisch voor meer belangstelling voor woningen."

Nieuwbouwwijk Oostgaarde in 's-Gravenpolder kenmerkt zich door energiezuinige woningen. Wanden en daken zijn extra geïsoleerd en er wordt drielaags glas gebruikt. Het huis houdt zo de warmte vast en is vrijwel luchtdicht. Zonnepanelen worden standaard toegepast.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.