Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 17 mei 2011

Duitsers krijgen belang in kerncentrale Borsele

RWE krijgt belang in kerncentraleDe energiebedrijven Delta en RWE hebben hun ruzie hebben bijgelegd. RWE krijgt een belang van 30 procent in de huidige kerncentrale en mag in ruil daarvoor meedoen in de plannen voor een nieuwe centrale in Borssele. Een woordvoerder van RWE heeft inmiddels dit bericht van Het Financieele Dagblad bevestigd.
RWE heeft het energiebedrijf Essent overgenomen, dat samen met Delta aandeelhouder was in de kerncentrale. Elk van de bedrijven had 50 procent van de aandelen. Bij de rechter wist Delta eerder te voorkomen dat RWE via de overname van Essent de helft van de aandelen in de kerncentrale in handen zou krijgen. Maar net als Delta heeft RWE ook plannen voor een tweede kerncentrale in Borssele. Voorlopig lijkt daar slechts plek voor één nieuwe. Samenwerking biedt nu een uitweg uit de impasse. Het aandeel van Delta in de kerncentrale gaat door de deal omhoog van 50 naar 70 procent. Volgens RWE hebben beide bedrijven een intentieverklaring getekend.

Artikel Financieel Dagblad: Kerncentrale 'Borssele 1' voor 30% naar Duitsers

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.