Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 14 mei 2011

Fietstunnel Sloeweg Heinkenszand komt er niet

Gedeputeerde Kees van BeverenDe door de gemeente Borsele zo gewenste fietstunnel onder de Sloeweg komt er niet.

De provincie vindt de investering van 1,7 miljoen euro te hoog. Volgens gedeputeerde Kees van Beveren is het aantal fietsers te gering om deze investering te rechtvaardigen. Hij vindt de geplande rotonde veilig genoeg.

De gemeenteraad van Borsele stelde vaststelling van het bestemmingsplan verdubbeling Sloeweg uit. Het college moest bij Gedeputeerde Staten alles op alles zetten de fietstunnel toch gerealiseerd te krijgen. De raad vindt de geplande rotonde op de verdubbelde Sloeweg niet veilig genoeg. De provincie denkt daar dus anders over. Wethouder Marga Vermue is teleurgesteld. "Wij waren bereid een paar ton in het zakje te doen. Hebben echt alles uit de kast gehaald. Zo wezen we op het bijzondere karakter van de Sloeweg door het Sloegebied en de Westerscheldetunnel maar dat mocht niet baten. Aan ons heeft het in ieder geval niet gelegen."

PZC-artikel: Dorpsraad Nieuwdorp baalt van uitblijven fietstunneltje

 

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.