Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 20 april 2011

'Titel Superplatz is niet langer heilig voor camping'

Geen Superplatz, maar wel 'super plaats' Jean Melis en Fabiënne Dieudonné uit Berchem bij Antwerpen kochten enkele dagen terug een nieuwe caravan in Hulst.
Die zijn ze nu aan het uittesten. Ze stonden gisteren op camping Scheldeoord in Baarland.

"De caravan bevalt prima. Net zoals deze camping trouwens. Ruime plaatsen en prachtig en schoon sanitair", zegt Fabiënne.

Directeur Robbert Northolt van de camping glundert van oor tot oor. Een dergelijk compliment doet hem veel meer dan het predikaat Superplatz van de Duitse toeristenorganisatie Adac of kwalificaties van de ANWB.

Natuurlijk, Northolt baalt dat zijn camping na vijftien jaar geen Superplatz meer is, maar een dergelijk predikaat is niet zaligmakend.

"Ik was diep teleurgesteld. Het predikaat Superplatz is toch een beloning voor je ondernemerschap en streelt je ego, maar de gast zal het worst wezen. Ik zal er geen cent minder om verdienen. De toerist kijkt steeds vaker op internet en baseert zijn keuze voor een camping mede op meningen van anderen op sites als zoover.nl ." Adac beoordeelt een camping bijvoorbeeld aan de hand van de breedte van een toiletruimte.

"Om Superplatz te zijn, moet de toiletruimte minimaal een meter breed zijn. Toen wij de nieuwe toiletten hadden betegeld, kwamen we uit op 98 centimeter. Te smal volgens de Adac en dus afgekeurd. Maar het maakt de toerist echt niet uit hoor, of een toilet een meter breed is of 98 centimeter. Die wil gewoon een schoon toilet."

Northolt zegt hiermee dat kwalificaties van toeristische organisaties leuk zijn, maar inmiddels niet meer dan dat.

"Dat we geen Superplatz meer zijn merk ik niet aan de boekingen. We overtreffen alle verwachtingen. We verwachten een prachtig nieuw seizoen. Pasen, Pinksteren en Hemelvaart vallen laat. Dat is goed voor de recreatiebranche, want de kans op mooi weer is dan alleen maar groter."

Campings zoals Scheldeoord zijn volgens de directeur weer in opmars. "We merken gewoon dat veel mensen weer behoefte hebben aan het echte buitenleven en de sociale contacten die op een camping veel beter zijn dan op bijvoorbeeld een bungalowpark. En natuurlijk spelen we in op de wensen van de moderne toerist. Zo zijn de kampeerplaatsen voorzien van zestien ampère stroom en we gaan zelfs toe naar 25 ampère, is op de hele camping draadloos internet aanwezig en werken we samen met restaurant De Korenbeurs in 's-Heerenhoek. Koks van De Korenbeurs werken in ons restaurant. Afgelopen weekend hadden we 150 eters. Hieruit blijkt dat de samenwerking prima werkt."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.