Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 28 maart 2011

Herder op non actief

Weer arbeidonrust bij de schaapskuddeHet bestuur van de stichting Zeeuwse Schaapskudde heeft herder Carola van den Handel anderhalve week voor het aangezegde ontslag, op non actief gesteld.
Haar is te kennen gegeven dat ze niet meer voor de schapen in de kudde hoefde te zorgen vanaf 23 maart. Van den Handel, die een ontslagovereenkomt niet heeft willen tekenen, is op vrijdag toch de schapen gaan voeren, omdat iemand anders het niet deed. Van den Handel: "Officieel ben ik tot 1 april verantwoordelijk voor de kudde." Zaterdag trof ik de kooi aan met ander sloten. ,,Ik heb toch maar gevoerd en afscheid genomen van de beesten waarmee ik de afgelopen jaren dag en nacht ben opgetrokken." Van den Handel legt zich niet neer bij haar onslag omdat er volgens haar geen enkele duidelijkheid is over de kudde. ,,Ik moet weg omdat er geen schapen meer zijn, maar officieel moet de stichting, om subsidies veilig te stellen, nog wel de dijken op met een kudde. De voorwaarden van een ontslagovereenkomst die mij is voorgelegd, vind ik onvoldoende."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.