Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 10 maart 2011

De Berenburcht sluit definitief de deuren

OBS De Berenburcht moet sluitenDe openbare basisschool De Berenburcht in Baarland gaat definitief dicht met ingang van 1 augustus. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borsele heeft deze week het formele besluit tot sluiting genomen.

De Berenburcht gaat op in openbare basisschool De Schakel in Oudelande. De basisschool in Baarland gaat dicht omdat er geen zicht op groei van leerlingen meer is.

De Berenburcht bestond in 2008 uit minder dan 23 leerlingen. De school bleef toen tijdelijk in stand door een besluit van de gemeenteraad om te fuseren met De Schakel. Door diverse ontwikkelingen is een toename van het huidige aantal van tien leerlingen naar 23 niet meer realistisch. Daarom sluit de vestiging haar deuren.

Het is overigens nog steeds niet duidelijk of er vanuit Baarland een school- of buurtbus gaat rijden naar andere scholen in de omgeving. Slechts een handjevol ouders was aanwezig tijdens een eerder gehouden informatieavond. De gemeente overweegt een tweede bijeenkomst om daarna definitief te besluiten wel of niet een busje te laten rijden.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.