Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 4 maart 2011

Brede school Ovezande vrolijk met allure

Wethouder Marga VermueNa ruim zestien jaar onderhandelen is het eindelijk zover. Ovezande krijgt een brede school.

De honderd leerlingen van De Zandplaat gingen gisteren in een fleurige optocht naar de bouwplaats waar de nieuwe school komt. De starthandeling was bijzonder te noemen. Geen wethouder, getooid met witte kaplaarzen en witte bouwhelm met de handen aan de knuppel van een bouwkraan, maar leerlingen die palen in de grond stopten met daarin een persoonlijke boodschap en iets van de oude school. Directeur Jos Huijbrechts nodigde het gezelschap uit voor een nieuwe afspraak op dezelfde plek op 3 maart 2036. Dan worden de palen uit de grond gehaald.

Wethouder Marga Vermue noemde de start van de bouw een 'mijlpaal' en directeur Huijbrechts was zichtbaar trots. "Het wordt een vrolijk gebouw met allure en een chique uitstraling. Onze nieuwe school is over een jaar klaar."

In de nieuwe brede school zitten de basisschool, de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf en een steunpunt van de bibliotheek onder een dak. Ook komt er een sportzaal.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.