Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 26 februari 2011

Nieuwdorpers voelen zich geïsoleerd

De fietsbrug over de SloewegBewoners van Nieuwdorp voelen zich afgesneden van de gemeente Borsele en vinden dat ze niet gehoord worden door de Provinciale Staten. Het laatste heeft vooral te maken met de ontwikkelingen rondom Thermphos en de geluidsoverlast van de Bernhardweg.

Dat blijkt uit een klein onderzoek dat is gehouden door een groep van zestien lokale en provinciale PvdA-politici. Zij gingen vorige week zaterdag langs de deuren om bij inwoners navraag te doen over hoe zij hun woonsituatie ervaren.

Het isolement komt onder andere door: slechte openbaar vervoer verbindingen, gevaarlijke oversteek van de Sloeweg aan de Stoofweg en de onmogelijke oversteek via de brug aan de Vleugelhofweg. De vrees bestaat, dat dit met de aanstaande verbreding van de Sloeweg zal verergeren. Veel mensen wensen daarom een fietstunnel richting 's-Heerenhoek. In het dorp zelf worden de volgende knelpunten naar voren gebracht: te hard rijden door de mooi gerenoveerde Havenweg, gebrek aan parkeerruimte bij het sportveld, tekort aan winkels, geen pinautomaat en geen bank, de verkeerspaaltjes op de Ring, slecht onderhoud openbaar groen, hondenpoep op de stoep.

Desondanks zijn Nieuwdorpers tevreden over hun dorp en dorpsgenoten. Rust, kindvriendelijkheid en goede sociale samenhang zorgen voor een prettige woonomgeving en maken de inwoners trots op hun dorp.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.