Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 11 februari 2011

Eisen voor nieuwe kerncentrale Borssele

Eisen voor nieuwe kerncentraleMinister Maxime Verhagen (Economische Zaken) heeft vrijdag een reeks eisen bekendgemaakt waaraan de bouwers van een nieuwe kerncentrale in Borssele moeten voldoen.

Zo moeten de veiligheidseisen zo streng zijn dat de kans op een zogenoemd kernsmeltongeval "minder is dan eens in de miljoen jaar", zo laat hij de Tweede Kamer weten. De eisen staan in een brief van de minister aan de Tweede Kamer. De omhulling van de kern moet bijvoorbeeld bestand zijn tegen een ongeval met een verkeersvliegtuig van buitenaf. De partij aan wie een vergunning is afgegeven voor de bouw zal de kosten moeten dragen voor afvalbeheer en voor het treffen van een voorziening voor de opslag. Verhagen schrijft dat de bouw van een nieuwe kerncentrale omstreeks 2015 kan beginnen. De Rijksoverheid zal niet bijdragen aan de kosten voor de bouw, aldus de minister.

Lees hier het volledige persbericht op de website van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.