Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 31 januari 2011

Nekslag openbaar onderwijs Borsele dreigt

Nekslag openbaar onderwijs Borsele dreigtAls de rijksbezuinigingen op het budget van het openbaar onderwijs onverkort van kracht blijven, betekent dat de nekslag voor de openbare scholen in de gemeente Borsele. Verschillende dorpen zullen de laatste school verliezen.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borsele schetst dit scenario in een protestbrief aan het ministerie van Onderwijs. "Wij protesteren tegen de combinatie van maatregelen van uw ministerie die erg veel scholen in het land, maar in nog sterkere mate de scholen in onze situatie, zeer zwaar treft."

Het gemeentebestuur doelt op de sterke daling van het aantal jonge gezinnen in de gemeente Borsele. Het aantal geboorten nam bovendien mede hierdoor sterk af. "Daarom is de krimp van het aantal leerlingen groter dan we eerder konden voorzien."

Daarbovenop komt nu het schrappen van het budget bestuur en management door het ministerie en de landelijke invoering van diverse regelingen in het personele vlak die gedeeltelijk uit eigen zak van de gemeente moeten worden betaald. "Tenslotte nog de sluipende kortingen op punten als passend onderwijs, gewichtengelden en achterstandsmiddelen die de scholen eveneens raken."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.