Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 31 januari 2011

Schaapscheerdersfeest Nisse gaat door

Schaapsscheerdersfeest 2011 gaat doorDe kou tussen het bestuur van de Zeeuwse schaapskudde, de dorpsraad van Nisse en het Comité Schaapscheerdersfeest lijkt uit de lucht te zijn. Partijen spraken onlangs met elkaar over de ontwikkelingen omtrent het onder meer wel of niet doorgaan van dit feest.

Het comité schreef begin deze maand een pittige brief naar de gemeenteraad van Borsele over onder meer uitlatingen van wethouder Miermans in de raadsvergadering van december vorig jaar. Zij zei volgens het comité in de vergadering dat het schaapscheerdersfeest in 2011 doorgaat. Dat is nog lang niet zeker, stelt het comité in de brief aan de gemeenteraad.

Inmiddels is er dus een verhelderend gesprek geweest tussen het bestuur van de schaapskudde met de dorpsraad Nisse en het Comité. Volgens burgemeester Jaap Gelok van de gemeente Borsele zijn deze gesprekken dusdanig positief geweest dat het vertrouwen over en weer, weer de normale proporties heeft aangenomen. Het comité gaat daarom door met de voorbereidingen van het schaapscheerdersfeest.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.