Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 13 december 2010

JAZ vreest voor einde schuurfeest

Jongeren Activiteiten Zeeland (JAZ)Het bestuur van Jongeren Activiteiten Zeeland (JAZ) ziet geen mogelijkheid om het jaarlijkse schuurfeest in 's-Heerenhoek anders op te zetten. De gemeente Borsele wil dat paal en perk wordt gesteld aan het drankgebruik van jongeren op het feest.
Borsele tikte de organisatie in september op de vingers. Op het meest recente feest (11 september) in een tent aan de Vroonweg zou er sprake zijn geweest van overmatig drankgebruik. Als dat volgend jaar weer het geval is, trekt het college de stekker uit het feest. Of beter, dan doet de organisatie dat zelf. "Het is voor ons geen optie om geen alcoholische consumpties meer te verkopen. En ook het schenken van alcoholhoudende drankjes voor een reguliere horecaprijs, ongeveer twee euro, lukt niet. Dat kun je niet van jeugdigen eisen. Bovendien is de kans dan heel groot dat ze ergens anders naartoe gaan, waar de drank wel goedkoop is'', zegt JAZ-voorzitter Remco Rijk.

De gemeente is vooral verbolgen over het heffen van entree. De circa duizend bezoekers betaalden twintig euro om binnen te komen en kregen daarvoor een consumptiekaart voor maximaal vijftien drankjes. Dat is een vrijbrief om overmatig bier te drinken, stelt Borsele.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.