Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 2 december 2010

Windekind krijgt snel gestalte

Windekind kinderopvangOver zeven maanden kruipen en rennen er door een beeldbepalende boerderij aan de Lageweg bij Nisse baby's, dreumessen en peuters. Deze week hebben een aannemer en de familie Boonman van de naburige werk- en leerboerderij De Akkerwinde een contract voor een grootschalige verbouwing getekend.
De eerste Zeeuwse agrarische kinderopvang heeft in de vroegere woning van Huib en Jo Vroonland-Faes straks ruimte voor 24 kinderen. De eerste acht inschrijvingen voor deeltijdopvang zijn al binnen.

In een nog te bouwen schuur genieten cliënten van De Akkerwinde straks dagbesteding. Zij verlenen ondersteunende diensten (zoals fruit snijden en dieren verzorgen) aan de kinderopvang, waar 'gewone' kinderen worden opgevangen. In de huidige schuur komt de dreumes- en peutergroep, in de woning worden de baby's verzorgd. Rond de boerderij komt een natuurlijke speeltuin. De kinderopvang luistert naar de naam Windekind.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.