Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 25 november 2010

Brandbrief Culturele Raad Borsele over bezuinigingen

Culturele Raad BorseleDe voorgenomen bezuinigingen op het cultuurbudget komt de leefbaarheid van Borsele niet ten goede. Dat schrijft de Culturele Raad Borsele in een brandbrief aan het college van burgemeester en wethouders.

Volgens de Raad is het 'kortzichtig en nauwelijks effectief' om te bezuinigen op cultuur, gelet op het feit dat het cultuurbudget slechts een zeer klein percentage van de jaarlijkse gemeentelijke bestedingen beslaat. 'Een actief kunst- en cultuurbeleid zorgt voor verbinding en is een belangrijke impuls voor economische ontwikkeling. Als de bezuinigingen worden doorgevoerd, gaat dat ten koste van de leefbaarheid en neemt de aantrekkelijkheid van Borsele als vestigingsplaats voor nieuwe bewoners, jongeren en ouderen, maar zelfs voor bedrijven' aldus de Culturele Raad in de brief. De Raad roept het college daarom op het cultuurbudget zoveel mogelijk op peil te houden. De Raad zal op haar beurt onder meer inspelen op de groter wordende groep ouderen, interactie tussen jongeren en ouderen stimuleren en samenwerking zoeken met andere culturele organisaties.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.