Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 17 november 2010

Borsele houdt vast aan asfalt op begraafplaatsen

Wethouder Zandee houdt voet bij stukDe hoofdpaden van begraafplaatsen in de gemeente Borsele krijgen ondanks protest van acht dorpsraden en een aantal kerkgenootschappen een laag asfalt.
En ook de grafstenen van graven waarvan de rechten door nabestaanden niet worden verlengd, worden gewoon verwijderd.

Dat zegt wethouder Jan Zandee van de gemeente Borsele in reactie op berichten dat de dorpsraden en kerkgenootschappen fel tegen de asfaltering van de paden en verwijdering van grafzerken zijn. "Ik heb al eerder gezegd dat als honderd procent van de inwoners van een dorp tegen is, er niet wordt geasfalteerd. Maar als er een procent is die voorstander is, gaan wij gewoon door. Het begraafbeleid is door de gemeenteraad vastgesteld. Wie ben ik dan om het niet uit te voeren? Ik sta er bovendien ook nog eens volledig achter", aldus Zandee.

De dorpsraden en kerkvertegenwoordigers troffen elkaar vorige week in Baarland, waar ze unaniem hun ongenoegen formuleerden over het begraafbeleid.

Zie ook PZC-artikel: 'Handen af van Borselse begraafplaats', Dorpsraden strijden voort over graven en Burgerinitiatief ongeldig

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.