Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 22 oktober 2010

'Bij voldoende animo dorpsbusje in Baarland'

Als het aan de Borselse wethouder Marga Vermue ligt, krijgen de inwoners van Baarland in navolging van Ellewoutsdijk ook een dorpsbus.
Tenminste, als openbare basisschool De Berenburcht daadwerkelijk sluit én er draagvlak is voor het vrijwillig bemannen van zo'n busje.

"Zonder vrijwilligers zijn we namelijk nergens. Het initiatief moet wel echt vanuit de bevolking komen", aldus Vermue. "Ik heb nog niets van inwoners vernomen, maar het zou mooi zijn als er ook in Baarland draagvlak komt voor een busje. Ja, dat kost de gemeente geld. Maar een school openhouden kost nog veel meer."

De Berenburcht telt nog tien leerlingen, dertien minder dan het minimum. Schooldirecteur Rob Hettema sprak deze week al het vermoeden uit dat de school zal sluiten. Het schoolbestuur adviseerde een aantal leerlingen elders speciaal onderwijs te volgen. De kwaliteit van het onderwijs moet voor het kind zijn gewaarborgd, vindt Hettema, ook al zijn de consequenties voor de school vervelend.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.