Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 5 oktober 2010

Borselse Sprinter succes

De Borselse sprinter succesvolDe Borselse Sprinter is in trek bij ouderen in de gemeente Borsele. Na een wat aarzelend begin durft de gemeente Borsele te stellen dat de inzet van een busje in de strijd tegen vereenzaming een succes is.
De Sprinter werd in december vorig jaar aangeschaft en wordt vooral ingezet om oudere mensen een leuk dagje uit te bezorgen. Tot eind augustus werden er 174 ritten gepland, waarvan er 105 daadwerkelijk werden gereden.

"De reden van de afgelaste ritten is dat de activiteiten niet aansloten bij de behoefte en dat het barre weer in de wintermaanden ook niet meewerkte. We zien ook duidelijk dat er in het begin veel ritten zijn afgelast, waarschijnlijk omdat veel mensen de bus toen nog moesten leren kennen. En wij moesten nog leren welke activiteiten wel of niet populair zijn. De laatste maanden zijn er nog maar weinig ritten afgelast", zegt woordvoerster Irene Franken van de gemeente Borsele.

De Borselse ouderen zijn vooral te porren voor rondritten op Tholen, Walcheren, Schouwen-Duiveland en in Zeeuws-Vlaanderen. Ook rondvaarten over het Veerse Meer, door de Biesbosch en door Middelburg zijn erg in trek.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.