Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 29 september 2010

Borsele hekelt drankgebruik op schuurfeest

Het jaarlijkse schuurfeest van Jongeren Activiteiten Zeeland (JAZ) in 's-Heerenhoek hangt aan een dun draadje. Volgens de gemeente Borsele wordt bovenmatig alcoholgebruik op het feest in de hand gewerkt.

De gemeente Borsele geeft JAZ naar aanleiding van het meest recente feest (11 september) met 'een boze brief' een waarschuwing.
Als er volgend jaar weer sprake is van overmatig drankgebruik, trekt het college van B en W de stekker uit het feest. Althans, dan mag er geen alcohol meer worden geschonken. De circa duizend bezoekers van het feest betaalden twintig euro entree, waarvoor zij met een consumptiekaart maximaal vijftien drankjes konden kopen.
Borsele vindt dat dit gelijkstaat aan 'vrijwel onbeperkt bier of fris drinken'.
JAZ-voorzitter Remco Rijk herkent zich niet in de kritiek. "Dit feest bestaat al 65 jaar en deze editie was een van de beste van de afgelopen jaren. Ik snap dan ook niet zo goed waarom de gemeente zo reageert."

Zie ook PZC-artikel: Campagne tegen alcoholmisbruik

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.