Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 25 september 2010

'Landelijke regels anti-hagelkanon'

Voorlopig 2 hagelkanonnen verbodenDe vijf Bevelandse gemeenten en Tholen willen dat de Tweede Kamer in actie komt om duidelijkheid te verschaffen over het gebruik van anti-hagelkanonnen.
Het gebrek aan passende regelgeving speelt vooral de gemeente Borsele parten.

Borsele werd, net als de gemeente Tholen, in augustus door de bestuursrechter op de vingers getikt, omdat zij het gebruik van negen kanonnen in de Algemeen Plaatstelijke Verordening (APV) had geregeld.

De Stichting Behoud de Zak van Zuid-Beveland (BZZB) vreesde dat op deze manier een precedent voor andere herrie makende apparatuur zou ontstaan. De rechter was het daar mee eens. Borsele grijpt voorlopig zeker niet in bij meldingen van overlast, maar voor volgend jaar moet het gebruik wel weer aan de regels voldoen.

En juist daar wringt de schoen, zegt wethouder Connie Miermans. "We kijken of we het gebruik van de anti-hagelkanonnen kunnen regelen via het soepelere Activiteitenbesluit, maar de vraag is of dit wel kan. Daarbij geldt namelijk een maximum van 35 decibel, terwijl de kanonnen meer geluid produceren. Als er dus iemand bezwaar maakt, zijn we wéér terug bij af."

Zie ook nieuwsartikel: Telers in Borsele mogen kanon gewoon afvuren

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.